Avakado Yağı Nedir? - Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Avakado Yağı Nedir? - Faydaları
avakado yağı, avakado yağı nedir, avakado yağı nasıl kullanılır, avakado yağı nelere iyi gelir, avakado yağının faydaları

Cilt bakım ürünlerinde en çok kullanılan ürün avakadodur. Kozmetik dükkanlarında en çok gördüğümüz avakado özlü ürünler, içinde bulundurduğu E, C ve D vitaminleri ile zengindir.Özellikle cilt yaşlanmasına, güneş ışınlarından ve kirli havalardan kurunmak için kullanılır. Cildin su dengesini düzenler ve nem tutar. Avakado yağının faydaları;

- Avakado, kabıza karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır.
- Avakado, içerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır.
- Avakado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar.
- Avakado içeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir.
- Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.
- Avakado, deriyi kurumaktan korur. Özellikle, duyarlı,kuru, yıpranmış, yaşlanmış deriyi iyileştirir ve güçlendirir. Bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler. Üst deride kepeklenmeyi, nasırlaşmayı önler.
 


Üst Alt