Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Nedenleri
aşırı tüylenme sorunu, aşırı tüylenme nedir, aşırı tüylenme nedenleri, Hirsutizm nedir, Hirsutizm nedenleri, Hirsutizm tedavisi, aşırı tüylenme nasıl geçer, aşırı tüylenmde tedavisi, aşırı tüylenme sebepleri, aşırı tüylenme neden ortaya çıkar

Hirsutizm yani aşırı tüylenme kadınların en büyük sorunlarından biridir. Vücudun belli bölgelerinde çıkan tüylern aşırı derecede büyümesi bir tür hastalıktır. Bu hastalığın birçok sebebi olduğu gibi tedaviside bulunmaktadır. Aşırı tüylenme tedavisinde erken teşhis önemlidir.



Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Nedenleri


Aşırı tüylenme androjen denilen erkeklik hormonlarına bağlı bir hastalığın neden olduğu bir sorundur. Yumurtalıkların aşırı miktarda androjen ürettiği bir durum olan polikistik over sendromu (PCOS), aşırı tüylenmenin en sık sebebidir.
Yüzdeki ve vücuttaki fazla kıllanma genellikle vücudunuzdaki fazla androjenlerin sonucudur. Androjenler hem erkek hem de kadında bulunur, fakat erkeklerde çok daha yüksek seviyelerde bulunur. Erkeklerde androjenler, birincil olarak testisler ve böbreküstü bezler tarafından üretilirler. Kadınlarda, androjenler yumurtalıklar ve böbreküstü bezler tarafından üretilirler.

Belirli dereceye kadar, öströjen kadınlardaki androjenlerin etkilerini azaltır. Eğer kıl keseleriniz duyarlı ise, androjenler bazı vellüs kıllarının terminal kıllara dönüşmesine yol açabilir ve terminal kılların daha hızlı büyüyüp kalınlaşmalarına neden olur.Bir vellus kılı terminal kıla dönüştüğünde, genellikle geriye dönmez.

Androjenler sebum üretimini artırırlar ve bu yağlı bir cilt ve sivilce ile sonuçlanır. Fazla androjen düzensiz yumurtlama ve adet veya yumurtlamama ve adet görmemeye neden olabilir. Örneğin bir tümör olduğundaki gibi son derece yüksek androjen seviyeleri erkek tipi kellik, sesin derinleşmesi, kas kütlesindeki artış, klitorisin büyümesi, ve memede küçülmeye neden olabilir. Fazla androjenlerin bu etkilerine erkekleşme denir ve nadiren oluşur.
Kıllanma, çok sık görülür ve ilaç tedavisi ile sıklıkla düzelir. Aşırı tüylenmenin tedavisinde erken teşhis önemlidir, çünkü gecikme tedaviyi daha zorlaştırır ve uzun vadeli sağlık sonuçları oluşabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt