Haydar
Emekli Yönetici
Artan Yemekler Nasıl Saklanır?
Kahvaltıdan, Akşam Yemeklerinden, Hasıl tüm
artan yemekleri değerlendirme,
Artan yemeklerinizi nasıl saklayabilirsiniz? Mayo Clinic'te yer alan habere göre, gıda
zehirlenmesi riskini azaltmak için buzdolabında
sakladığınız artan yemeklerinizi 4 gün içinde
bitirmelisiniz. Eğer bu yemekleri 4 gün içinde
tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız yemekleri
hemen dondurun. Yaptığınız yemekler genellikle hepsini tüketemez
ve ertesi güne kalır. Hatta bazen birkaç gün aynı
yemeğin dolapta yenmeyip kaldığı da olur. Peki
gıda zehirlenmesi yaşamamanız için kalan
yemeklerin buzdolabında saklanma süresi ne
olmalı? Gıda zehirlenmesinin karın ağrısına, ishale,
bulantı ve kusmaya neden olduğunu söyleyen
uzmanlar, zehirlenmenin yiyecekler üzerine
bulaşan bakteri gibi zararlı organizmalar nedeniyle
meydana gel ettiler. Bakteriler yemeklerin tadını,
kokusunu ya da görünümünü değiştirmezler, böylece siz de yemeğin bozulmuş olduğunu
anlayamazsınız. Eğer yemeğin taze olduğundan
emin değilseniz, en iyisi onu atmanızdır. Birçok gıda zehirlenmesi vakası yemeğin uygun
şeklide paketlenmesiyle önlenebiliyor. Bir
yiyeceğin taze kalmasını sağlamak için, et,
kümes ürünleri, süt ürünleri ve yumurta gibi çabuk
bozulabilen yiyecekleri hemen buzdolabına
yerleştirin. Bu yiyecekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında ya da 1 saatten fazla 32 derece
sıcaklıkta bırakmayın. Soğuk salata ya da
sandviçler gibi pişmemiş yiyecekleri de hemen
tüketin ya da bir an önce buzdolabına kaldırın.
Hedefiniz bakterinin hızlıca çoğalabildiği 4-60
derece arasındaki yiyecek için tehlikeli bölge limitini en aza indirmek olmalı. Artan yemeklerinizi yemeden önce, onları ocakta,
fırında ya da mikrodalga fırında yemeğin iç
sıcaklığı 74 dereceye ulaşana kadar ısıtın. Yani
yemeğini yeniden kaynatmayın.
artan yemekleri değerlendirme,
Artan yemeklerinizi nasıl saklayabilirsiniz? Mayo Clinic'te yer alan habere göre, gıda
zehirlenmesi riskini azaltmak için buzdolabında
sakladığınız artan yemeklerinizi 4 gün içinde
bitirmelisiniz. Eğer bu yemekleri 4 gün içinde
tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız yemekleri
hemen dondurun. Yaptığınız yemekler genellikle hepsini tüketemez
ve ertesi güne kalır. Hatta bazen birkaç gün aynı
yemeğin dolapta yenmeyip kaldığı da olur. Peki
gıda zehirlenmesi yaşamamanız için kalan
yemeklerin buzdolabında saklanma süresi ne
olmalı? Gıda zehirlenmesinin karın ağrısına, ishale,
bulantı ve kusmaya neden olduğunu söyleyen
uzmanlar, zehirlenmenin yiyecekler üzerine
bulaşan bakteri gibi zararlı organizmalar nedeniyle
meydana gel ettiler. Bakteriler yemeklerin tadını,
kokusunu ya da görünümünü değiştirmezler, böylece siz de yemeğin bozulmuş olduğunu
anlayamazsınız. Eğer yemeğin taze olduğundan
emin değilseniz, en iyisi onu atmanızdır. Birçok gıda zehirlenmesi vakası yemeğin uygun
şeklide paketlenmesiyle önlenebiliyor. Bir
yiyeceğin taze kalmasını sağlamak için, et,
kümes ürünleri, süt ürünleri ve yumurta gibi çabuk
bozulabilen yiyecekleri hemen buzdolabına
yerleştirin. Bu yiyecekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında ya da 1 saatten fazla 32 derece
sıcaklıkta bırakmayın. Soğuk salata ya da
sandviçler gibi pişmemiş yiyecekleri de hemen
tüketin ya da bir an önce buzdolabına kaldırın.
Hedefiniz bakterinin hızlıca çoğalabildiği 4-60
derece arasındaki yiyecek için tehlikeli bölge limitini en aza indirmek olmalı. Artan yemeklerinizi yemeden önce, onları ocakta,
fırında ya da mikrodalga fırında yemeğin iç
sıcaklığı 74 dereceye ulaşana kadar ısıtın. Yani
yemeğini yeniden kaynatmayın.