Apple iPhone 3G incelemesi...

Sponsorlu Bağlantılar

king512

king512

Üye
    Konu Sahibi
Apple iPhone 3G incelemesi...
Apple iPhone 3G

Firmware 2.0 birinci nesil iPhone için kapıdayken Apple yeni, hızlı ve güçlü modeli iPhone 3G'yi satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 8GB iPhone 3G 200$ fiyatla satılacakken piyasaya çıkış tarihi 11 Temmuz.
www.teknomag.com
iPhone 3G önceki gibi 3.5-inç ekranlı (480 x 320 piksel). Kalınlık, uzunlık ve genişlik bakımından 1mm civarında şişmanlayan telefon üç bant HSDPA desteği sunuyor. Birinci nesil iPhone'da en çok şikayet edilen konu EDGE'nin yavaş hızı olmuştu. 3G özelliğiyle görmeye alışık olduğumuz, görüntülü görüşmeler için ikinci kamera 3G iPhone'da bulunmuyor.
www.teknomag.com
Pil performansı iyi bir seviyede korunmaya devam edilen iPhone 3G, 300 saat bekleme süresi sunuyor. 2G konuşma süresi 10 saat (ilk iPhone'da 8 saat idi), 3G kullanım süresi 5 saat olarak belirlenmiş. 3G iPhone ile yaklaşık 5-6 saat 3G sörf yapılabilecek. Alternatif olarak 7 saat video oynatımı veya 24 saat müzik dinlenebilecek.





iPhone 3G'de dahili GPS alıcı bulunuyor. Bu eklenti konum merkezli servis ve uygulamaların önünün tamamen açılması anlamında geliyor. İlk nesilde kullanılan 2 megapiksel kamera 3G iPhone'da kullanılmaya devam ediliyor. Fark olarak geo-tagging hizmetinin gelmesi söylenebilir. Video kayıt konusundaysa henüz bir bilgi yok ancak yeniden oyun dışında kalabilir.
www.teknomag.com
2 megapiksel kamera günlük kullanımda yeterli olacaktır. Ancak rakiplerin 5 megapiksel modelleri kullanıcıları cezbedebilir. Samsung i900 Omnia çok sıkı bir 3G iPhone rakibi ve 5 megapiksel arenasında. Kamera dezavantajının yanında iPhone'da kart yuvası olmamaya devam edecek. Samsung i900 ise microSD kart yuvasında 16GB'a kadar destek veriyor.
www.teknomag.com
Bunun yanında Bluetooth fonksiyonlarının geliştirilmesi hakkında henüz bir bilgi yok (dosya transferi ve A2DP ile kablosuz kulaklıkla müzik dinleme fonksiyonu kazandırılsa iyi olacak). Birinci nesil Apple iPhone'da Bluetooth işlevi olarak sadece eller serbest görüşme yapılabilecek kablosuz kulaklıklara izin var. iPhone'da Bluetooth'un dosya transferine neden izin vermediğine gelince sebebi basit. Apple iTunes hizmeti ile şarkı satarken diğer yandan mobil P2P olarak görünen Bluetooth dosya paylaşımının önünü kapatıyor.
www.teknomag.com
3G iPhone'un gelişiyle birinci nesil iPhone'lar gözden düşecek olsa da Firmware 2.0 yüklemek ve yeni özelliklerden faydalanmak mümkün. 3G iPhone'da ise yeni firmware yüklü olarak geliyor. Firmware 2.0'ın Temmuz'da çıkması bekleniyor. iPhone 2.0 yazılımı 11 Temmuz'da iTunes 7.7 üzerinden ücretsiz güncelleme seçeneğiyle elde edilebilecek.
www.teknomag.com
Firmware 2.0'da önemli değişikliklerden bazıları şu şekilde: rehberde kişi arama, iWork doküman desteği, toplu silme/taşıma, email'deki resimleri kaydedebilme, bilimsel hesap makinesi, ebeveyn kontrolleri, ilave Asya dilleri (Japonca, Çince), çeşitlendirilen metin girişi (karakter tanıma).
www.teknomag.com
11 Temmuz'da 22 ülkede (Avrupa ülkeleri ve Amerika) çıkacak 3G iPhone siyah ve beyaz arka kapak renginde; 16GB kapasiteli modeli 300$, 8GB kapasiteli modeli ise 200$ olacak. Bulunabilirliğin yıl sonuna doğru 70 ülkeye çıkması bekleniyor.
 


Üst Alt