Annesinin organlarını bağışladı, yeni annesi oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Annesinin organlarını bağışladı, yeni annesi oldu
Ani bir beyin kanaması sonucu kaybettiği annesinin organlarını bağışlayan Canan Bayburda, bu sayede yeni bir anneye kavuştu.

Bayburda, annesinin böbreğiyle ikinci bir yaşama ''merhaba'' diyen Lütfiye Terzi ile buluşmasında gözyaşı dökerken ''Anneme yeniden kavuşmuş gibi oldum'' dedi.

56 yaşında yitirdiği annesi Kübra Kuru'nun organlarını bağışlayarak iki insanın yeniden hayata tutunmasını sağlayan Bayburda, bu kararı, yıllar önce kaybettiği erkek kardeşlerinin acısını hala yüreğinde taşıdığı için aldığını söyledi.

İki erkek evlat sahibi Bayburda, annesinin kaybı sonrasında yaşadığı duygularını şu sözlerle dile getirdi:

''Bir erkek kardeşimi 1996'da, diğerini de 2005'de yitirdim. Yaşadığı bu kayıplar annem üzerinde derin izler bıraktı. Sık sık oğullarını özlediğini, onların yanına gitmek istediğini söylerdi. Beyin kanaması geçirdiği günün akşamı bir seyahatten dönmüştük. Gece 'iyi geceler' dileyip yattık, sabah kalktığımızda konuşamıyordu. Hemen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdık. Burada beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Bir süre sonra da beyin ölümü gerçekleşti. Erkek kardeşlerimi kaybettiğimde yaşadığım acıyı başka aileler de yaşamasın diye annemin organlarını bağışlamaya karar verdim. Annem sağlığında zaten bunu dile getirirdi. Şimdi eminim annem cennette kardeşlerimle birlikte bize bakıyor ve gülümsüyordur.''

Bayburda'nın, annesinin böbreklerinin nakledildiği Lütfiye Terzi (58) ile İrfan Çaylan'ı (41) tedavi gördükleri Etlik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Transplantasyon Bölümü'nde ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı.

Terzi'nin elini tutarak ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Bayburda, ''Anneme yeniden kavuşmuş gibi oldum'' derken gözyaşlarını tutamadı.

İki erkek ve bir kız evlat sahibi Lütfiye Terzi de 10 yıldır diyalize girdiğini belirterek, ''Beni evlatlarıma bağışladınız, sayenizde yeniden doğdum'' diyerek Bayburda'ya teşekkür etti. Buluşma sırasında duygulanan Terzi'nin eşi de Bayburda'ya olan minnet duygularını gözyaşları içinde dile getirdi.

İki oğlu bulunan İrfan Çaylan ise 13 yıldır diyalize girdiğini belirterek, ''(Böbrek bulundu) haberi sabaha karşı 04.00'te geldi. Sevincimden havalara uçtum. Beni tekrar sağlığıma kavuşturduğunuz için Allah sizden razı olsun'' dedi.

Bayburda da Terzi ve Çaylan'ı tekrar sağlığına kavuşmuş görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Etlik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Transplantasyon Bölümü sorumlusu Opr. Dr. Necmettin Güvence de Türkiye'de organ bağışının yeterli düzeyde olmadığını, binlerce hastanın böbrek beklediğini kaydederek, Bayburda'nın davranışının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt