Ankesörlü Telefonla Internet Hayal Değil

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
    Konu Sahibi
Ankesörlü Telefonla Internet Hayal Değil
Ankesör ile telefon görüşmesi yaparken İnternet'e girmek, SMS yollamak, fotoğraf çekmek, e-mail göndermek artık mümkün.

<div align="center"></div>

Türkiye&#39;nin ilk multimedya ankesörlü telefonu Antalya&#39;da hizmet vermeye başladı. Ankesör ile telefon görüşmesi yaparken İnternet&#39;e girmek, SMS yollamak, fotoğraf çekmek, e-mail göndermek mümkün. Smart kart, kredi kartı ya da TT Kart ile kullanılabilen Multimedya Ankesör, 60 saniyede bir şehiriçi kontör atıyor.



Görüntü çeken, İnternet&#39;e giren cep telefonlarından sonra cadde ve sokakları süsleyen ankesörlü telefonlar da teknolojiye uydu. Multimedya olarak adlandırılan yeni ankesörlerle telefon görüşmesinin dışında, aynı anda bir çok işi yapmak mümkün.



Türkiye&#39;nin ilk ve tek multimedya ankesörlü telefonu tanıtıldı. Türk Telekom&#39;un Antalya hizmet binasına kurulan ankesörlü telefon bilenen modellerden biraz farklı. Rakam tuşlarının dışında bir monitör, bir kamera ve bir de klavyeye sahip olan cihazı kullanmak oldukça basit. Dileyen ankesörlü telefonla işlem yapmadan önce kullanım kılavuzuna göz atabiliyor.



Farklı kart tipleri ile çalışabilen cihazdan şimdilik 1 adet kurulmuş durumda. Önümüzdeki günlerde, aralarında havalimanı, otogar, üniversite gibi birimlerin bulunduğu Antalya&#39;nın 10 farklı noktasında hizmet vermeye başlayacak olan multimedya ankesörler daha sonra büyük şehirlerde de yaygınlaştırılacak.



Özellikle gençlerin ilgi göstermesini bekledikleri yeni ankesörler hakkında bilgi veren TT Antalya Başmüdürü Serdar Yüksek "Uçağını bekleyen bir turistin e-maillerini kontrol etmesi ya da şehirde işi olan bir işadamının İnternet&#39;e girerek EFT yapması mümkün hale geliyor. İlerleyen günlerde sayılarını artıracağımız cihazlardan başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlere de kurulacak." dedi.



Multimedya ankesörlü telefonlar ücretlendirmeyi şehir içi tarife üzerinden yapıyor. Aynı anda birden fazla işlemi yapmanın mümkün olduğu telefonlar 60 saniyede 0,72 Ykr. Ya da 1 dakika da 1 kontör kullanıyor.

(haber7)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt