Püf Noktası Android SD Kart Sorunu – SD kart çalışmıyor ne yapayım?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Android SD Kart Sorunu – SD kart çalışmıyor ne yapayım?
Bazı durumlarda akıllı cep telefonlarında SD kart çalışmıyor, akıllı cep telefonu kullanıcıları ise bu sorunun çözümünü merak ediyor. Cep telefonlarınızda oluşan SD kart sorununun çözümünü en kolay şekilde bu yöntemlerle gerçekleştirebiliyorsunuz.

İlk etapta cep telefonunuzda SD kart çalışmıyor ise bu sorunun üstesinden gelmek için kartı çıkartın ve elinizde başka bir kart mevcut ise bu kartı takarak kartın mı yada cihazın yuvasının mı bozuk olduğunu öğrenin. Elinizde başka bir SD kart yoksa farklı bir SD kart girişine takarak kartın bozuk olup olmadığını öğrenin.

Eğer kart bozuk değilse tablet yada cep telefonunuzdan kartı çıkartın ve daha sonra cihazınızı sıfırlayın. Yani açıp kapattıktan sonra kartı cihazınız okuyacak mı yada okumayacak mı bir bakın derim. Kimi zaman yazılım problemlerinden kaynaklanan bu sorunu böylelikle çözebilirsiniz.

Sorun bu yöntem ile çözülmediyse kürdan gibi bir metal olmayan bir çubuk ile bu alandaki toz yada benzeri çöpleri temizleyin. Bunu temizledikten sonra bir fön makinesi yada onun kadar üfleyen güçlü bir alet ile cihazın bu yuvasını temizleyin.

Bu işlem ardından SD kartı taktığınızda yuva okuma yapabilecekken, eğer yapmıyorsa bir sıvı benzeri bir temastan sorunun kaynaklanabileceğini unutmayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra, MaxipmaN ve Bab-ı Umut
Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
EDİT : Genellikle Micro sd lerde çatlama oluşuyor . yani hafıza kartı kırılmış oluyor farkedilmiyor dikkatli bakarak anlayabilirsiniz
 

Benzer Konular

Cevap
3
Görüntüleme
300
DarkredBlue61
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
408
Baydırman
mersimersi33
Cevap
1
Görüntüleme
494
AKDELİKAN
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
507
TheNightMare.


Üst Alt