Android işletim sistemi Avrupa'da yükselişte

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Android işletim sistemi Avrupa'da yükselişte
Android, Avrupa pazarında son iki senenin en yüksek seviyesine geldi.



Google akıllı telefon ve tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olan Android'in geliştiricisi olarak adından söz ettiriyor.Açık kaynak kodlu yapısı, Android'i özelleştirme için mükemmel bir hale getirirken,Samsung, Sony, HTC, LG gibi firmaların bu işletim sistemini tercih etmesinde en büyük nden olmakta.



Ayrıca kullanıcılar açısından bakarsak, Google Play Store gibi farklı uygulama mağazaları üzerinden sunulan sayısız oyun ve uygulama da Android işletim sisteminin en büyük artısı olmakta.

Kantar World Panel adındaki pazar araştırma firması 2016 ilk çeyreğe dair bilgileri vermeye devam ederken, bu bilgilere göre Android, son iki senenin en yüksek rakamlarına ulaştı. Android, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'nın yer aldığı EU5 bölgesinde %7.1'lik artış ile %75.6 pazar payı oranına ulaştığı kaydediliyor.

Android ayrıca dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de de yükselişini sürdürürken, 2016 ikici çeyrekte %6 civarında artış ile %77 oranına yükselmiş durumda. Bu durum için özellikle Android işletim sistemini kullanan Çinli firmaların büyük etkinisinin olduğunu söyleyebiliriz.

Apple'ın Çin'de iOS işletim sistemi ise düşen iPhone satış rakamları ile 2016 ilk çeyrekte %21.1 seviyesine geriledi. Geçtiğimiz sene aynı dönemde bu oran %26.1 seviyesindeydi.

Ayrıca EU5 bölgesine bakacak olursak eğer, burada da iPhone satışları gerilerken, geçtiğimiz sene aynı dönemde %20.2 olan pazar payı ise için 2016 ilk çeyrekte %18.9 olmuş.

Android işletim sistemi Avrupa'da yükselişte
 


MaxipmaN

Üye
Iphone 7 ile çıkış yapamazlarsa işleri zor.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Madem Blacbery 0 Neden Orada Ekli :dry:
 

Benzer Konular



Üst Alt