Anadolu Efes tarih yazmak istiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Anadolu Efes tarih yazmak istiyor
[h=2]THY Euroleague play-off çeyrek final serisinde Anadolu Efes, Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla bu akşam deplasmanda tarihi bir maça çıkacak. 21:45'teki karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak.[/h]


Anadolu Efes, THY Euroleague'de Final-Four vizesi almak için Atina'da sahaya çıkıyor...
Kupanın son şampiyonu Yunan ekibiyle play-off çeyrek final serisinin beşinci ve son karşılaşmasını yapacak lacivert-beyazlı takım, rakibini mağlup ederek, Londra'da 10-12 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final'e katılmaya çalışacak.
Başkent Atina'daki Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.45'de başlayacak. Bu tarihi karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak.
Seride galibiyet sayısı bakımından 2-2 eşitlik bulunurken, kritik karşılaşmayı kazanacak ekip Dörtlü Final'e kalacak.

ANADOLU EFES, SERİYİ 2-0'DAN 2-2'YE GETİRDİ
Anadolu Efes, Yunan rakibiyle mücadelesinde play-off çeyrek final serisini 2-0'dan 2-2'ye getirmeyi başardı.

Atina'daki ilk iki karşılaşmadan 67-62 ve 71-53'lük sonuçlarla mağlup ayrılan ve 2-0 geriye düşen lacivert-beyazlı ekip, İstanbul'daki maçları 83-72 ve 74-73 kazanarak, umutlarını bu akşamki son müsabakaya taşıdı.

ÖZERHUN: "HEDEFE ULAŞMAYA BİR ADIM KALDI"
Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, THY Euroleague'de Dörtlü Final hedeflerine ulaşmaya bir adım kaldığını söyledi.

Özerhun, her iki ekibin bu sezon kendi sahasındaki maçları kazandığını hatırlatarak, "Şimdi serinin en kritik maçı Atina'da oynanacak. Hedefimiz hep altını çizdiğim gibi Dörtlü Final'e ulaşmak. Bu hedefimize ulaşmaya da bir adım kaldı. Atina'da büyük bir mücadele ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bu saatten sonra sadece ve sadece galibiyeti düşünüyoruz. Olympiakos'u rakip sahada mağlup edip, ülkemize Dörtlü Final sevinci yaşatacağımıza inancım tam" ifadelerini kullandı.

MAHMUTİ: "MÜCADELE EDEN KAZANIR"
Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti ise iyi mücadele eden takımın karşılaşmadan galip ayrılacağını ifade etti.

Takım olarak 40 dakika boyunca çok iyi mücadele vermeleri gerektiğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Serideki son maç öncesinde kendimize güvenimiz tam. Olympiakos ile oynadığımız tüm maçlar çekişmeli geçiyor. Takımımız Atina'daki son maçta galip gelebilecek güçte. Bizi Atina'da yine zorlu bir mücadele bekliyor. İki takımın birbirlerinin eksi ve artı yönlerini çok iyi biliyor olması da mücadeleyi bir satranç maçına dönüştürüyor. Sahada savaşan ve sinirlerine hakim olan tarafın Londra biletini alacağını düşünüyorum. Bizim de bunun için 40 dakika boyunca aynı mücadeleyi ortaya koymamız gerekiyor. Amacımız Atina'dan zafer ile ayrılarak tarihimizdeki üçüncü Dörtlü Final'e ulaşmak" dedi.

ANADOLU EFES İLE OLYMPIAKOS 25'İNCİ RANDEVUDA
THY Euroleague'de Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları arasında bu akşam Atina'da yapılacak ve kazanan tarafın Dörtlü Final'e yükseleceği play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçıyla birlikte iki takım Avrupa kupalarında 25'inci kez birbirlerine rakip olacak.

İki ekip, Avrupa arenasında daha önce 24 kez karşılaştı. Lacivert-beyazlılar, tamamı Euroleague'e dahil, 6'sı çeyrek finalde 2'si Top 16 turunda 16'sı da 1. turda olmak üzere, bu maçların 12'sinden galibiyetle ayrıldı, 12'sini yitirdi.

BU SEZON 7'NCİ RANDEVU
Bu sezon THY Euroleague'de 2'si normal sezonda, 4'ü de play-off etabında olmak üzere 6 kez karşılaşan iki ekip, üçer kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Taraflar, evlerindeki üçer müsabakayı kazandı, deplasmanda galibiyet elde edemedi.
Bu arada, Anadolu Efes, Olympiakos ile Atina'da yaptığı toplam 12 maçtan 5'ini kazandı, 7 müsabakadan da mağlup ayrıldı.
TARİHİ FARK
Efes Pilsen olan adını geçen sezon öncesi Anadolu Efes olarak değiştiren Türk temsilcisi, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini bu akşamki rakibi Olympiakos karşısında aldı.

İki ekip arasında 9 Aralık 2004 tarihinde Atina'da yapılan Avrupa Ligi maçını 110-59'luk skorla kazanan lacivert-beyazlılar, 34 yıllık Avrupa kupaları serüvenindeki en çarpıcı sonuçlardan birisine imza attı.


- - - Eklendi - - -

olsun be efes canin sagolsun
 


emreolol

Üye
aynen hocam yikildim resmen yav ins olimpi elenir hemde en kotu sekilde
 
Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
iyi oynadik ama olmadi
 


Üst Alt