Altın Çilek Nedir ? - Nerede Yetiştirilir ? - Faydası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Altın Çilek Nedir ? - Nerede Yetiştirilir ? - Faydası
altın çilek, altın çilek nedir, altın çilek nerede, altın çilek nereden alınır, altın çilek nerede yetiştirilir, altın çilek yetiştirildiği yer, altın çilek yetiştirildiği yerler, altın çilek faydası, altın çilek faydaları, altın çilek besin, altın çilek değerleri, altın çilek fiyatı, altın çilek besin değeri, altın çilek nasıl, altın çilek nasıl yenilmeli

Son zamanların en meşhur bitkisi olan Altın Çilek' in faydaları saymak ile bitmiyor. İçerisinde bulundurduğu C, B1, B2, B3 ve Kerotengibi minarel ve vitamin açısından oldukça zengin bir besindir. Altın Çileğin idrar sökücü etkisi bulunuyor. Cildi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserinden korumaya yardımcıdır. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, kan dolaşımını düzenler.Altın Çileğin, acutifolia, alkekengi, angulata, angustifolia, arenicola, carpenteri gibi başlıca çeşitleri bulunmaktadır.İçerisindeki meyveyi ham olarak yiyebilirsiniz. Dekorasyon için kullanabileceğiniz gibi, meyve salatalarınıza ilave edebilir ya da reçelini yapabilirsiniz. Ayrıca çikolatayla mükemmel bir birliktelik sağlamaktadır.

Bu meyve birçok toprak tipinde yetişmekle birlikte en önemli özelliği çorak topraklarda da verim verebilmesidir. Physalis, büyüme aşamasında suya normalden fazla gereksinim duyar. Bitki olarak çok kırılgan ve hassas bir yapıya sahiptir. Tohumlama işlemi ise çekirdekleri sayesinde yapılır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt