Ali Aydın'ın ilk filmi 'Küf' MoMA'da

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Ali Aydın'ın ilk filmi 'Küf' MoMA'da
Ali Aydın'ın Venedik'te Geleceğin Aslanı ödülünü kazanan filmi 'Küf', Modern Sanatlar Müzesi'nde gösterilecek.



Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı ödülünü kazanan Ali Aydın'ın ilk uzun metrajlı filmi Küf, 20-31 Mart tarihlerinde Modern Sanatlar Müzesi (MoMA) ve Lincoln Film Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve New York'lu sinemaseverlere tüm dünyadan yeni yetenekleri sunan “Yeni Yönetmenler / Yeni Filmler” seçkisinde gösterilecek.

Küf, A.B.D.’den hemen sonra 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “Sinemada İnsan Hakları” bölümünde ve genç yaşta kaybettiğimiz Seyfi Teoman anısına bu sene ilk kez verilecek olan “En İyi İlk Film” ödülü için yarışacak.

Türkiye prömiyerini 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan film, 53. Selanik Film Festivali’nden de Gümüş İskender ödülüyle dönmüştü. Küf, son olarak 2. Los Angeles Türk Filmleri Festivali’nde gösterilmiş ve özellikle festivalin kısa film jürisinde yer alan Amerikalı yönetmen Rob Nilsson film hakkında övgü dolu konuşmuştu. Filmi sade ve güçlü bir eser olarak niteleyen Nilsson, filmin, ''izleyiciye müdahale etmeme, ikna kaygısı içermeme'' gibi özellikleri bakımından, kendisine Dostoyevski ve Tolstoy'un tarzlarını hatırlattığını ifade etmişti.

18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan ve demiryollarında yol bekçisi olarak çalışan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.

Türkiye-Almanya ortak yapımı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Hamburg Film Fonu’nun destekleriyle gerçekleştirilen filmin çekimleri geçtiğimiz sene Adana'nın Pozantı ilçesinde ve Belemedik Köyü'ndeki Hacıkırı Tren İstasyonu'nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz sene Saraybosna Film Festivali'nde Work in Progress Ödülü'nü kazanan filmin post-prodüksiyon işlemleri Berlin'de tamamlandı. Yapımcılığını Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın beraber üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel yaparken, sanat yönetimini Yunus Emre Yurtseven ve Meral Efe gerçekleştirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt