Alessandro Volta Hayatı ve İcatları

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Alessandro Volta Hayatı ve İcatları
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta 1745 yılı 18 Şubat'ta doğmuş ve 29 yaşında fizik profesörü olmuştur.

1776'da gazların kimyasıyla ilgilendi ve metan gazıyla alakalı kimi deneyler yürüttü. Elektrik potansiyelini ve yükü ayrı ele alarak bunlar arasındaki irtibatı keşfetti. Bu yüzden potansiyel fark'a daha sonraları soyisminden esinle VOLT dendi. 1779'da, Pavia Üniversitesinde tecrübi fizik profesörü oldu ve kırk yıl kadar bu şekilde çalıştı. 1794'de izdivaç etti. Bu evlilikten üç çocuğu oldu. 1819'da seneninde emekli oldu. 5 Mart 1827'de vefat etti, Camnago Volta isimli yere gömüldü.

VOLTAJ: Elektriksel Gerilim konusunda çalıştığı için ve yük ile ilgilisi açıkladığından Potansiyel Fark'ın birimine soyadı verilmiştir. VOLT, potansiyel farkın yani gerilimin birimidir.

ELEKTROFOR: Elektrostatik indüksiyon işlemiyle elektrostatik (durgun elektriksel) yük üretmek için kullanılan basit bir jeneratör çeşidir. 1762 de İsveçli bilim adamı, Johan Carl Wilcke bulmuş olsa da geliştiren Volta'dır.

VOLTA PİLİ: Bugünkü akülerin, bataryaların ve pillerin babası sayılan Volta pili, Sülfürik asit çözeltisine batırılmış, bakır ve çinko levhalarla akım üreten bir pil türüdür. Volta Pilinin Çalışma Prensibi anot ve katot adı verilen bu iki levhanın üzerinde biriken potansiyellerin farkına dayanır.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N

Benzer Konular

Love Prince
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Love Prince
Fatih[Sag0]HiphoP
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Fatih[Sag0]HiphoP
Cevap
0
Görüntüleme
1K


Üst Alt