Akupunktur nedir ve nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Akupunktur nedir ve nasıl yapılır?
Akupunkturun faydaları nelerdir, nedir ve nasıl yapılır merak edilen konulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Akupunkturun tarihisine baktığımızda binlerce yıl öncesi göze çarparken, ilk olarak 2500 yıl önce Çin’in sarı ırmak vadisinde uygulanmaya başlanıldığı söylenen bir tedavi yöntemidir.

Bu tedavi yönteminde mikroplardan arındırılan madeni iğnelerin deriye batırılması ile birlikte gerçekleşirken, zaman içerisinde tüm dünyaya yayılmıştır. Bu yöntemin etkili olduğu görülürken, böylece zamanla tüm dünyada kullanılmaya başlamıştır. Alternatif tıp denildiğinde akla gelen en önemli yöntemlerden birisi akupunktur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Akupunktur insan derisinin altında yer alan 14 ayrı enerji kanalı ve bu kanallardaki direnç noktalarının bağlantılı olduğu organlar arasındaki ilişkiyi esas almaktadır. İnsan vücudunda, bu enerjiyi azaltan veya artıran, saptıran ve belli bir noktaya yönlendiren kumanda noktaları bulunmaktadır.

Tıpta buna hareket uyandırıcı veya refleks uyandırıcı denmektedir. Tıbbın pek çok alanında yararlanılan bu yönteme, öncelikli şekilde ağrıların tedavisinde başvurulmaktadır.

Akupunkturun felsefesi nedir?
Eski Çin felsefesine göre, alem birbirine iki zıt şeyden yapılmıştır. Alemin dengesi; bu iki zıddın, karşılıklı ve sürekli hareket içinde bulunmasıyla sağlanır. Bu iki zıt şeye Yin ve Yang denir. Bu zıtlar; az-bol, çürük-sağlam, soğuk-sıcak, boş-dolu, aç-tok, pozitif-negatif, vb… Kararlı bir sistemde Yin-Yang dengededir.

İnsan vücudunda da Yin ve Yang dengesi mevcuttur. Bu denge halinde insan sağlıklı ve sıhhatli olmaktadır. Yin ve Yang dengesinin bozulması ile hastalıklar ve ağrılar ortaya çıkmaktadır. Akupunktur tedavisinin temel prensibinde bu dengeyi korumak yatmaktadır. İnsan vücudunda, akupunktur noktaları bulunmaktadır. Bu noktalar el ve ayakuçlarından başa kadar bütün vücudu saran ve meridyen adını alan on iki çift çizgi ile birleştirilmiştir. Bu meridyenler üzerinde yaklaşık 365 civarında akupunktur noktası bulunmaktadır.

Akupunkturun vücuda etkileri şunlardır:
• Çevresel ve merkezi sinir sistemini ve buna bağlı olan kas sistemini elektronik şoklarla uyararak sinirlere ve kaslara aktivite ve canlılık kazandırır.
• Beyin ile kas ve organlar arasındaki irtibatı sağlayan sinir sistemindeki uyuşukluğu ve rahatsızlığı tedavi ederek organların normal çalışmasını sağlar.
• Organların hücrelerindeki enerji dengesini düzenleyerek organın normal çalışmasını sağlar.
• Vibrasyon tesiri ile kasılmış kasları gevşeterek, sıkışmış olan sinir ve damarları rahatlatır.
• Sinir sistemi yardımı ile adalenin kasılıp gevşemesi, damarlar üzerine pompa tesiri yapar ve kan dolaşımı düzenlenmiş olur.
• Akupunktur noktaları, aynı zamanda vücudun tamir ve bakım servisi durumunda olan ve endorfin, enkafalin, histamin gibi maddeleri üreten merkezlerin bulunduğu bölgeler olduğu için bu noktaların elektronik şoklarla uyarılması ilgili merkezlerin üretimini hızlandırır ve vücudun kendi kendini tedavisi kolaylaşır.
• Vücut, ağrı kesici maddeleri kendisi üreterek kendi kendisinin ağrısını kesme imkanına sahip olduğu için elektronik şoklar, ağrıyan bölgede bu üretimi artırarak ağrının kısa zamanda kesilmesini sağlar.
• Ağrı kesici ilaçlar gibi vücudun her yerini uyuşturmaz. Sadece ağrıyan bölgenin ağrısını keser.
 

Benzer Konular

diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
390
diyetler
teknolojibaronu
Cevap
1
Görüntüleme
580
DarkredBlue61
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
486
Doğuş Pertez


Üst Alt