acer aspire 6930g ekran da kırmızı çizgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
acer aspire 6930g ekran da kırmızı çizgiler
arkadaşlar bilgisayarımda şiddetli bir şekilde kırmızı çizgiler ortaya çıkmaya başladı. önceleride çıkardı ama bir iki hafif tokatta hallederdim işi, şimdi ise tokatlada geçmiyor ileri geri yapıyorum ekranı öylede geçmiyor servise götürücem ama garantisi bitti başka bir pc servisine götürdüm önce driverlarda sorun vardır dedi baktı güncelledi driverları ama olmadı sonra chipseti ile ilgili birşeyler dedi ve 200 lira fiyat biçti acaba sorun ne olabilir arkadaşlar buda resmi.





lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
 


-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bilgisayar Donanımları hassas bir yapıya sahip olduğu için ve kırılacak parçalar bulundurduğundan dolayı, öncelikle vurmak veya hafif tokatlamak bile problemi çözmez. Ekran ile ilgili olan hatalar da öncelikli olarak ön plana çıkan Ekran kartı ve Ram'dir. Tabiki Ekran kartınızın güncel Driver'ı da yüklenmelidir ki sonuca bakılmalıdır. Muhtemelen yanlış Driver yüklenmiş ki sonuç alamamışsınız. Ayrıca Ramler'de yerine tam oturmamış ise Ekran da bu gibi problemler belirebiliyor.

Everest Ultimate programını temin ederek, bu program ile tüm sistem özelliklerinizi buraya yazın.

Her ekran hatasında Anakart Chipset'i değişseydi ne olurdu bu dünyanın hâli? Chipset yerine Ekranın LCD ( Flex ) kablolarında bir hata var ise bu 200-250 TL arasında değişir. Onun için öncelikle gerekli işlemleri deniyelim. Sonuç alamazsak o zaman teknik servis, Ekran hatasını hâlledecektir.
 
'sLymn KalémR

'sLymn KalémR

Üye
VGA'la monıtore baglı aynı cızgıler varsa ekran kartı
 
asedme

asedme

Üye
Monitörle ya da herhangi bir şey ile alakası yok. Laptobunuz ısınmaktan dolayı Chipseti hasar görmüştür. Genelde Direk anakartı değiştirirler biraz araştırırsanız chipsetini değiştiren yerler var ama sağlıklı olanı anakartını komple değiştirtin fiyat iyi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt