90 yaşında 30'lu beden gerçek oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
90 yaşında 30'lu beden gerçek oluyor
Araştırmacılar kemik yaşını gösteren yeni bir biyolojik belirteç geliştirdiler. Bu yeni belirteç kişilerin bedensel işlevlerinin durumunu ve ömürlerini tahmin etmede kullanılabilecek.
Normalden hızlı yaşlandığı tespit edilen bir kişiye önerilen egzersizler ve vitaminlerle kişinin 90’lı yaşlarında dahi 30’lu yaşlarındaki bedene sahip olmasının önü açılacak.

Bilim ve Teknik Dergisi’nin Mayıs Sayısı’nda yer alan Tel Aviv Üniversitesi’nde yürütülen bir çalışma, kişilerin nasıl yaşlanacağının öngörülmesinin onları daha uzun ve sağlıklı yaşamasını sağlayabileceğini ortaya koydu.

Araştırmacılar 400 Rus ailesinden 18 ile 89 yaşları arasındaki 787 erkek ve 18 ile 90 yaşları arasındaki 723 kadının kemiklerini inceledi. Bu çalışmanın sonucunda erkeklerin ve kadınların farklı yaşlanma örüntüleri olduğu ortaya çıktı. Erkeklerin genlerinin işleyişi daha çok yaşlanma hızını etkilerken, kadınların genleriyse kemiklerdeki belirgin değişikliklerin hangi yaşlarda ortaya çıkacağını gösterdi.

Araştırmacılar da geliştirdikleri kemik yaşını gösteren yeni biyolojik belirteçle, genlerin bedensel yaşlanma üzerinde güçlü etkisi olduğunu gösterdi. OSS olarak adlandırılan bu yeni belirteç ile kişilerin bedensel işlevlerinin durumu ve ömürleri tahmin edilebilecek.

Yani eğer bir doktor hastalarının normalde yaşlanmaları gerektiğinden daha hızlı yaşlandığını saptayabilirse, onlara önereceği vitamin desteği ya da egzersiz gibi bir takım önlemlerle bu süreci yavaşlatıp normale çekebilecek.
 
osmanx1

osmanx1

Üye
yok daha neler
baya ilginç teknolojide son nokta :kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt