4K destekli Sony Playstation 4 gerçekten var ve "NEO" kod ismine sahip

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
4K destekli Sony Playstation 4 gerçekten var ve "NEO" kod ismine sahip
Oyun dünyasının etkili isimlerinden olan Sony, Playstation oyun konsolu ile şu anda pazarın lideri durumda. Donanım olaralk benzer özellikler ile Microsoft da kendi oyun konsolunu sunsa da Sony, satış rakamları ile zirvede yer alıyor.



2013 senesi Kasım ayında Sony, Playstation 4 adındaki yeni nesil oyun konsolunu pazara sunmuştu. Bu cihaz X86 PC mimarisi ile gelirken, bu da hem PC hem de PS4 için geliştirilen oyunlar için geliştiricilerin aynı kaynakları kullanabilmesine olanak sağladı.

PS4'ğün pazar sunulmasından bu yana yaklaşık 2.5 sene geçerken, gelen bilgilere göre Sony, yenilenmiş ve tasarım olarak daha ince bir yapıya sahip Playstation 4 modelini sunabilir. Bu yeni oyun konsolunun en önemli özelliklerinden birisi de 4K çözünürlük desteği içermesi olacak.

Giant Bomb üzerinden gelen bilgiye göre Playstation 4'ün bu yeni sürümü gerçekten var ve "NEO" kod ismine sahip.

Eski ve yeni Playstation 4 oyun konsolları arasında en büyük fark işlemci ve ekran kartı açısından olacak. Bu donanım bileşenlerinin daha yüksek saat hızı ve bellek bant genişliğine sahip olacağı ifade ediliyor.

http://www.maxicep.com/playstation-4-remote-play-windows-ve-os-x-icin-yayinlandi

Sekiz çekirdekli Jaguar işlemci 1.6Ghz yerine 2.1Ghz saat hızına sahip olacak. ABD grafik işlemci de 911Mhz saat hızında çalışacak ve 8GB GDDR5 bellek bant genişliği 176GB/s'den 218GB/s'ye çıkacak.

Sony'nin bu oyun konsolunun herhangi bir özel oyun ya da içerikle sunulması beklenmiyor. Ekim ayından itibaren 4K destekli oyunlar da gelmeye başlayacak.

4K destekli Sony Playstation 4 gerçekten var ve
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
4K İçin SLI Yapması Lazım Anca Akıcı Olur
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt