4G gelmeden kaçak telefonu geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
4G gelmeden kaçak telefonu geldi
4G gelmeden kaçak telefonu geldi
Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda, aralarında 3G ve 4G uyumluların da yer aldığı toplam425 kaçak cep telefonu ile çok sayıda telefon aparatı elde
edildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Dubai,Çin, Hong Kong gibi ülkelerden yurda kaçak yollarla getirilen cep telefonlarının piyasaya sürülmeye çalışıldığını tespit etti.
Demetevler'de belirlenen bir cep telefonu bayisine operasyon düzenleyen polis, 124 adet çeşitli marka ve modelde cep telefonu ele geçirdi. Olayla ilgili Tuğrul B. gözaltına alındı.
Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleştirilen diğer operasyonda ise, yurt dışından gelen Kerim Ç. ve Hakan Ö. gözaltına alındı. Bu kişilerin çantalarında yapılan aramalarda 301 adet çeşitli marka ve modelde cep telefonu, 250 telefon kulaklığı, 280 batarya ile 250 şarj cihazı elde edildi.
Söz konusu kişiler gözaltına alınarak haklarında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmekten adli işlem yapıldı.
KAÇAKÇILAR TEKNOLOJİDE ÖNDE
Cep telefonlarının elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) ''klonlama'' yöntemi ile sisteme kaydedildiğini belirten emniyet yetkilileri, söz konusu yöntem ile sisteme dahil edilen telefonların Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından ancak klonlandığı telefonla eş zamanlı görüşmeler yapılması durumunda tespit edildiğini bildirdiler. Yetkililer, ele geçirilen cep telefonlarından büyük bölümünün Türkiye'de yeni başlatılan 3G ile bazılarının ise ''4G teknolojisine'' uyumlu olduğunu kaydettiler.

 
  • Beğen
Tepkiler: adream09

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Adamlara bak yaa:ehe
teşekkürler konu için
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt