23 Nisan 1920 de Ne Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
23 Nisan 1920 de Ne Oldu
23 Nisan 1920 ,


23 Nisan 1920 Önemi TBMM,




23 Nisan 1920 de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.O sırada ülkemizi işgalden kurtarmak ve bağımsızlığımızı kazanmak için mücadele ediyorduk. Bu mücadelenin önderliğini yapan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, halkın desteği olmadan başarıya ulaşılamayacağını biliyorlardı. Halkın seçtiği temsilcileri aracılığıyla kendi kendini yönetmesi çok önemliydi. Yeni Türkiye bu temel üzerinde yükselecekti. Bu yüzden Anadolu’nun her tarafından seçilen temsilciler Ankara’ya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturdular. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti.



Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu. 23 Nisan’ı törenlerle, şenliklerle, oyunlarla, coşkuyla kutluyoruz.

Neden dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz?

Yıllardır türlü eğlencelerle ve coşkuyla kutladığımız bu şenlik, sizin de bildiğiniz gibi, dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram. UNESCO, 1979 yılını ‘Çocuk Yılı’ olarak ilan edince, Türkiye Cumhuriyeti, 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama her yıl bu sayı bü sayı büyüdü ve bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt