2016 Okullar ne zaman açılacak? Yaz Tatili ne zaman bitiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2016 Okullar ne zaman açılacak? Yaz Tatili ne zaman bitiyor
2016 yılında öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi olarak karşımıza okullar ne zaman açılıyor ve yaz tatili bitimi ne zaman soruları çıkıyor. Peki ama yaz tatili ne zaman bitecek, okulların açılışı ne zaman?

Tarihi: 19 Eylül 2016 Pazartesi

Artık yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte öğrencilerin, velilerin hatta turizm işletmecilerinin akıllarında ki sorular ‘Okullar ne zaman açılacak?’ ve ‘Okulların açılmasına kaç gün kaldı?’ Neden mi önemli bu soru. Çünkü yaz tatili öğrencilerimizin dinlenmeleri için onlara ayrılan en uzun okul tatil dönemidir. 3 ay yaklaşık 90 gün süren bu tatil öğrencilerin zihinlerinin dinlenmesi için gerekli bir süredir. Çünkü inşaatta çalışırız bir kaç gün dinleniriz geçer ama o küçücük çocuklarımızın kafalarının içleri o kadar dolmaktadır ki bu 3 ay onları psikolojik olarak ta rahatlatmaktadır.

Geçen seneyi yani 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılını hatırlarsak bayram tatili ile yaz tatili birleştirilerek okulların açılması ertelenmiş fazladan yapılan tatil ise 2016 Haziran ayına eklenmişti. Bu sene Kurban Bayramının 12 Eylül de başladığını belirtelim. Yani 12-15 Eylül 2016’da okullar açık olsa bile Kurban Bayramı nedeniyle tatil ilan edilecektir. Bu yüzden bu sene 19 Eylül 2016 Pazartesi okulların açılacağı tahmin edilmektedir. Resmi açıklamalardan sonra tarihimiz herhangi bir değişlik olması durumunda güncellenecektir.

Ülkemizde okullar ve eğitim sistemi üzerine eleştiriler yapılmaktadır ama şunları söylemeden geçmek istemiyoruz. Okullar bir sistem olarak açık bir sistemi bünyesinde barındırır. Yani devamlı olarak okul sanatsal, toplumsal, ekonomik, kültürel ve daha bir çok yapıda toplum ile okul etkileşim içindedir. Yani bize göre kültürel değerlerin bir çok temeli okullarda atılmaktadır. Bu kültürel değerlere sahip çıkmalı onları nasıl daha ileri götürebileceğimizi düşünmeliyiz.
 


Üst Alt