2016 akıllı telefon pazarı için çok da iyi başlamadı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
2016 akıllı telefon pazarı için çok da iyi başlamadı
Bence gayet normal artık herkeste bir cep telefonu var ve dünya doygunluğa ulaştı :hmmm

Teknoloji dünyası özellikle de akıllı telefon pazarına yoğunlaşmış durumda ve bu cihazların her yaştan insanların kullandığı bir cihaz olarak yükselişini sürdürürken, 2016'da ise durumlar tersine dönmüş gibi görünüyor.



2016'da bir çok önemli akıllı telefon üreticisi yeni modellerini sundular. Özellikle MWC 2016'da çok önemli cihaz duyuruları gelirken, Samsung Galaxy S7 / S7 Edge, LG G5, Xiaomi Mi 5 gibi modeller gün yüzüne çıkmıştı. Ayrıca bu ay da HTC 10, Huawei P9 / P9 Plus akıllı telefonlar gün yüzüne çıktı.

2016 ilk çeyrek sona erdikten sonra istatistiksel bilgiler de bu çeyek için gelmeye devam ederken, şimdi de TrenForce'dan bir rapor geldi ve bu rapora göre de söz konusu çeyrekte satışlar düşüş gösterdi.

Akıllı telefon pazarının lider markaları Samsung ve Apple'ın yükseliş eğimini kaybettiği kaydedilirken, global pazarda satış rakamlarının 292 milyon olarak gerçekleştiği kaydedilmekte. Ayrıca geçtiğimiz sene aynı döneme göre %1.3 oranında düşüş yaşandığını söyleyebiliriz.

Apple bilindiği üzere tarihinde ilk defa 2016 ilk çeyrekte satış rakamlarında düşüş yaşıyor. Bu çeyrekte 42 milyon iPhone satışı gerçekleşirken, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın etkisi ile geçtiğimiz sene aynı dönemde ise 75 milyon iPhone satışı olmuştu. Buna göre Apple geçtiğimiz seneye göre %43.8 oranında düşüş yaşıyor.

http://www.maxicep.com/huawei-p9-akilli-telefonun-donanim-bilesenleri-gun-yuzune-cikti-1
Ayrıca 2016'ya baktığımızda TrenForce, Samsung'un 316 milyon olarak geçtiğimiz sene satış rakamlarına yakın sayılarla bu seneyi kapatacağını ön görüyor. Samsung'un 2016 il çeyrek satış rakamı ise 81 milyon oldu ve Huawei de 27 milyon akıllı telefonu ilk çeyrekte sattı.

Çinli Lenovo 17 milyon ile dördüncü sıradan yer alıyor. Beşinci sırada yer alan Xiaomi de bu sene 80 ile 100 milyon arasında akıllı telefon satmayı hedefliyor.
2016 akıllı telefon pazarı için çok da iyi başlamadı
 


Üst Alt