2.El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler !

Sponsorlu Bağlantılar

cehili

cehili

Üye
    Konu Sahibi
2.El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler !
Arkadaşlar 2.el telefon alırken ama 1.elden yani tanımadıgın bir kişiden güvenliğimiz açısından nelere dikkat etmeliyiz.
Örneğin: Ben 2.el bir telefon alacam telefonu aldım parasını verdim garanti faturası falan hepsini aldım.
Bu adam bir kaç gün sonra polise gidip telefonun çalındığını belirtti direk bana gelecek polisler.Elimde o şahısın üzerinde kayıtlı fatura beni kurtarır mı ? Bir cep telefonu için noter gerek olmasa diye düşünüyorum. Bu konuda neler yapabiliriz bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

----------Eklendi @ 21:34:53 ---------- Yazıldı @ 20:52:12 ----------

Bilgisi veya tecrübesi olan yok mu ?
 


cehili

cehili

Üye
    Konu Sahibi
Galiba Kimsenin Bilgisi yok ben bulduklarımı ekleyim de bilmeyen arkadaşlar tecrübelensin.
Öncelik le telefonu aldığımız da imei'ni 4 şekilde kontrol etmeliyiz.
-*#06# yaptığımız da çıkan imei numarasıyla
-kutu üzerindeki imei
-Faturada ki imei
-Pilin altında imei

Sonra aldığınız şahıstan boş bir kağıda nüfüs kimlik fotokopisi altına da ... model cep telefonumu .... tarihinde ... kişiye satışını .... fiyatdan ...... günde ... saatde gerçekleştirmiş bulunuyorum. Ad soyad yazdırtırıp imzalatarak belge yerine geçen kağıt alınmalı.

Telefonun kamerasını kontrol için kamerayı açıp beyaz bir zemine tutmalıyız eğer içinde iğne kadar ince renkli noktalar varsa,kamerayı açıp elimizi kameraya tutup simsiyah olunca ekranda beyaz ve açık renli noktalar varsa bunları almayın ölü pixeller çoktur demektir.

Ve eğer faturayı üzerinize geçirme gibi bir şansınız varsa geçirin.Ben bunu yetkili yerlere sordum ancak daha cevap alamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: 61semih
61semih

61semih

Üye
bılgıler ıcın saolasın yararlı bılgıler.cıhazı bız satarken karsımızdakı bıze sunu yapsa : kagıda atılan ımzayı yumurta baskısıyla bos kagıda gecırmesınler :D aklıma gelır vallahı :)
 
cehili

cehili

Üye
    Konu Sahibi
Valla biraz da insan sarrafı olmak lazım karşındakinin tipine bak anlamaya çalış. Gerçi bu dönemde üniversite okuyan iyi eğitimliler de söylediğin yolda olabiliyorlar ama yapacak birşey yok :) En iyisi telefonu satarken telefoncuya satmak :)
 
cehili

cehili

Üye
    Konu Sahibi
ANKARA CUMHURİYET SAVCILIĞINDAN EDİNDİĞİM BİLGİ:
Bunun için ikinci el telefon alanlara tavsiyem, satıcı ve alıcı taraf karşılıklı olarak aralarında birer örneği kalmak üzere 2 Nüshadan oluşan satış belgesi düzenlemelidir. Bu belgede, daha önceki sahibine ait fatura bilgileri ve telefonun IME Numarası, satışın yapıldığı tarih, satıcının ve alıcının adresleri açık olarak belirtilmelidir. Alıcı tarafta kalacak olan satış belgesine satıcının nüfus cüzdan örneği, telefonla ilgili fatura yada diğer belgeler eklenerek saklanmalıdır. Kısaca, telefonu elinde bulunduran kişi telefon kendisine ait olduğunu belirten yazılı bir belge bulundurmalıdır.
 
bebe_ruhi

bebe_ruhi

Üye
nokia n 900 ikinci el telefon var ilgilenenlere duyurulur 550 tl
 

RizeOnline

Üye
Cok detaylı olmasada ikinci el cihaz alımında bizler satıcının kimlik fotokopisini alıp uzerine kendi el yazısıyla bu cihazı imei nosunu yazarak su dukkana sattım gibisinden yazı yazdırıp iki imza atmasını istiyoruz. Yarın bir gun sorun oldugunda ise adliye savcılık ya da karakolda bu kağıdı gösteriyor ve satıcı hakkında takip baslatılmasını saglıyoruz.

----------Eklendi @ 12:39:11 ---------- Yazıldı @ 12:36:40 ----------

Son olarak arkadaşlar bir dükkandan ikinci el alırken bazı dükkan sahipleri ilerde bir sorun olduğunda cihazı geri iade almıyor ( garantili cihazlar için bahsediyorum ) bu yüzden dükkandan cihazı satın aldığınıza dair en azından bir kartvizitinin arkasına su imei su marka model nolu cihaz tarafımızca su tarihte satılmştır diye kaşeli bir kagıt alınız. Eğer kağıtsız evraksız bir cihaz almışsanız ilerde hiçbir şekilde hak talep edemezsiniz.
 


Üst Alt