Araba Logolarının Hikayeleri

Sponsorlu Bağlantılar

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Araba Logolarının Hikayeleri
günlük hayatta sürekli karşımıza çıkan gördüğümüz bazen düşündüğümüz yada farketmediğimiz bu markalar ve logoları bakalım anlamları neymiş ?




AUDİ :Latince 'Dinle' anlamına gelen Audi, 1932'de Audi, DKW, Horch, ve Wenderer isimli dört bağımsız üreticinin birleşmesiyle oluşur. Amblemdeki halkalar her zaman olimpiyat halkalarına benzetilse de bu birleşmeyi gösterir. Amblem dört şirketin ayrılmaz birliğini ve farklı karakterlerinin buluşmasını simgeler. 1969 yılında en büyük motosiklet üreticilerinden olan NSU gruba katılmış olsa da bu dört halka değişmeden kaldı. Dört kafadarın kurduğu şirketin logosu bu yıl etkinliklerle 75. yılını kutluyor.



ALFA ROMEO :İtalyan otomobil üreticisi ilk kez 1907 yılında Milanlı aristokrat bir aile tarafından kuruldu ve ismini şirketin kurucusu olan Nicola Romeo'dan aldı. Markanın ön ismi ise 'Anonima Lombarda Fabbricca di Automobili'di. Amblemdeki kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti Ailesi'nin armasından bir alıntıydı. Şirket 1986 yılından bu yana Fiat'ın bir parçası.



BMW :İsmi uzun şirketlerden biri BMW (Bayerische Motoren Werke AG-Bavyera Motor Fabrikası) işe uçak üretimiyle başladı. Daha sonra otomobil ve motosiklet üretimine geçen BMW'nin parçalı ambleminin mavi kısmı gökyüzünü, beyaz kıs mı uçak pervanesinin dönerken oluşturduğu görüntüyü temsil eder.



OPEL :Opel, 21 Ocak 1863 tarihinde girişimci Adam Opel tarafından kuruldu. İlk zamanlarında dikiş makinesi ve bisiklet üreten bir firma olan Opel, otomobil üretmeye 1899 yılında başladı. Opel'in ambleminde tekerleğin ortasında bir şimşeğe yer veriliyor. Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor. General Motors'a (GM) bağlı olan Opel'in bugün beş kıtada 170'den fazla ülkede otomobil ve ticari araçları satılıyor.




FERRARİ :1929'da Alfa Romeo'nun yarış takımı olarak kurulan Ferrari'nin hikâyesi, kurucusu olan Enzo Ferrari'nin yaşam hikâyesi olarak kabul edilir. Ferrari, İtalyanca'da 'nalbant' demektir. İtalyan kontesin 1923'te Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini oluşturur.




FIAT :Kökleri 1899'a dayanan Fiat, Giovanni Agnelli tarafından Torino'da kuruldu. İsmini 'Fabbrica Italiana Automobili Torino' kelimelerinin baş harflerinden aldı. Bu ismin kısaltması olan amblem, 60 yıl aradan sonra 1990'da defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Defne firmanın uzun geçmişini simgeliyor




FORD :1903'te Henry Ford'un 11 yatırımcıyla birlikte kurduğu Ford, 1908'de piyasaya sürülen Model T ile üne kavuştu. Şirketin logosu ise süslü bir el yazısından oluşuyor.




JAGUAR :William Lyons ve William Walmsley tarafından motosiklet sepeti üretimi için kurulan şirketin logosu en hızlı kedigillerden olan Jaguar. Şirket, otomobillerinin motor kaputunun üstünde yer alan zıplayan jaguar figürünü, olası kazalarda yaralanma riskini azaltmak için Jaguar resmini logo olarak kullanıyor.



RENAULT :Renault baklava şeklinin bulunuşu 1930'lu yıllara dayanıyor. Amblem klasik ve durgun şekli ile geleceği simgeliyor. Kurucusu olan Louis Renault'nun soyismini alan şirketin amblemi, 1992 yılında küçük değişikler geçirerek bugünkü halini aldı.



MERSEDES :Mercedes ve Benz firmaları 1926 yılında birleşir. Daimler'in ortağı olan Emil Jellinek'in kızı Mercedes ve Karl Benz'in soyisminden türeyen bir isimdir Mercedes-Benz. Mercedes'in İspanyolca anlamı ise Mars gezegeni. Yıldız, motorlu araçların 'karada, suda, havada' evrenselliğini simgeliyor. Bu arada Mercedes figürü dünyanın en çok çalınan amblemi.



MITSIBISHI :Japoncada Mitsu üç, Bishı ise elmas anlamında kullanılıyor. Amblemin anlamı ise Samuray erdemi. Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samuray armasından esinlenilmiş.



PEUGEOT :1887'de Fransa'da kurulan şirketin asıl işi testere üretmekti. 'Bir aslan gibi güçlü' sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemi, daha sonra üretilen arbalarda da kullanmaya başlandı. Armand Peugeot'nun kurduğu şirket otomobil, bisiklet ve motosiklet üretiyor.



WOLKSWAGEN :Şirket Almanya'da, 1938'de Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (Nazi) tarafından Alman Otomotiv Birliği'ne kurduruldu. Volkswagen (VW) adı Almanca'da 'halkın arabası' anlamına geliyor. Amblem, Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından yaratıldı. Logonun iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini simgeliyor.



PORSCHE :Amblemdeki siyah at, Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasından, geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgilerse Württemberg köyünün flamasından alınmış. Şirket Volkswagen Beetle'ı da yaratan Ferdinand Porsche tarafından 1931 yılında kuruldu.
 


schumici

schumici

Üye
evet konu daha önceden açılmıştı ama yinede ellerine sağlık
 

Benzer Konular



Üst Alt