Dünyadaki İlginç ve güzel yerler

Sponsorlu Bağlantılar

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
Dünyadaki İlginç ve güzel yerler
1.Büyük Kanyon (Grand Canyon) Colorado, ABD: Büyük Kanyon 320 km uzunluğunda ve 25 km genişliğindedir. Gün içinde güneş ışığının geliş açısına göre tortul tabakasının renginin değişmesi kanyona ilginç bir güzellik katar.


2. And Dağları (Andes Mountains), Arjantin: And Dağları, ziyaretçilerini daima kendisine hayran bırakmıştır. Zirveye çıktığınızda belki kaslarınız ağrımaya başlayabilir ama düşünceleriniz bir kuş kadar özgür olacaktır.



3. Uluru (Ayers Rock), Avustralya: Avustralya’nın ortasında büyük, yekpare bir kayadır. Uluru yerli dilinde ‘büyük çakıltaşı’ anlamına gelmektedir. 3.6 km uzunluğunda ve 348 metre yüksekliğindedir. Çevresi 9.4 km’dir. Yılın ve günün farklı zamanlarında farklı renklere bürünmektedir.


4. Victoria Şelaleleri, Zimbabwe: Dünyanın en etkileyici şelalelerinden biridir. Zambia ve Zimbabwe sınırındadır. 1.6 km genişliğindedir ve su 53 metre yükseklikten düşmektedir. Şelalenin sesi 40 km uzaklıktan duyulmaktadır.



5. Niagara Şelaleleri, Kanada: Şelale Kanada’nın en popüler turist merkezlerinden biridir. Yarımay şeklinde yay gibi uzanmıştır. 54 metre yüksekliği vardır.



6. Kara Ormanlar (Black Forest), Almanya: ‘Kara’ ismi her ne kadar insanın aklına iyi şeyler getirmese de isim sizi yanıltmasın. Kara Ormanı Almanya’nın en güzel yerlerinden birisidir. Orman, Fransa ve İsviçre’ye komşudur.



7. Büyük Set Resifi (Great Barrier Reef), Avustralya: Burası, uzaydan görülebilen biyolojik varlıkların bulunduğu tek yerdir. Quensland Sahilleri boyunca 2000 km uzanmıştır. Resif dünyanın en büyük ve karmaşık mercan kayalıklarını barındırmaktadır.


8. Belize, Belize: Orta Amerika’nın merkezinde ve Guatemala ve Meksika arasında bulunan Belize, Karayiblerin en iyi dalış olanaklarını sunmaktadır. Avustralya’dan sonra ikinci büyük mercan kayalıklarına sahiptir.



9. Kruger Milli Parkı, Güney Afrika: Güney Afrika’nın vahşi hayatı gözler önüne seren başlıca yeridir. En eski, en büyük ve en meşhur milli parktır. 19.000 km2’lik bir alanı üzerine kurulmuştur. 350 km uzunluğunda ve 60 km genişliğindedir. 147 memeli hayvan türleri ve 500’ün üzerinde kuş cinsleri vardır. 100 çeşit sürüngenleri de barındırmaktadır.




10. Igua Şelalesi, Brezilya-Arjantin: Igua Şelalesi, Igua Milli Park sınırları içerisindedir. Brezilya ve Arjantin sınırında bulunan şelale at nalı şeklinde olup 2.700 metre genişliğindedir. Su 72 metre yükseklikten düşmektedir.


11. Rocky Dağları, Kanada: Dünyanın eşsiz güzelliklerini barındırmaktadır. Duvar resimlerinin çoğu bu bölgeden çekilmektedir.




12. Lugano, İsviçre: Lugano İsviçre’nin güney doğusunda Ticino bölgesindedir. San Salvatore dağının zirvesinden mükemmel bir görünmektedir. Teleferik ile çıkılabilmektedir.

emeğe saygı...
 
  • Beğen
Tepkiler: melocannn, supermode, sag0pa ve 2 diğerleri


byomer66

byomer66

Üye
paylaşım için tşkler çok etkileyici :)
 
Pure Life

Pure Life

Üye
çok güzel
 
Salihyet

Salihyet

Üye
kültür sanat bölümüne taşındı..
 
arslansem

arslansem

Üye
Güzel resimler sağol :)
 
liderfunk

liderfunk

Üye
Güzel paylaşım sagol..
 
bobmarley46

bobmarley46

Üye
çok süper yerler...
emeğe saygı...
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
çok güzeller
 
umut0628

umut0628

Üye
cok güzel
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
Gercekten gezilmesi görülmesi gereken yerler
 
KakiCash

KakiCash

Üye
of of oofff ...belkide buraları görmeden ölücez:off: LAN PARAM OLSUN HEPİNİZİ GÖTÜRCEM ORALARA:d::d::oke:
 
samuray_jack65

samuray_jack65

Üye
fevkaladeninde fevkinde ... çok güzel
 
yyeenneerr

yyeenneerr

Üye
ulannn param olsa tek tek gezerdim ama nerde... tesekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil
'MhMmD'

'MhMmD'

Üye
gözüm gönlüm açıldı :D
 
  • Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil

Benzer Konular



Üst Alt