Sağ açık, sol açık ve santrafor oynarım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
*-king-*

*-king-*

Üye
    Konu Sahibi
Sağ açık, sol açık ve santrafor oynarım
Fenerbahçemizin yeni transferi Issiar Dia, hücum hattının her bölgesinde sağ açık, sol açık veya santrafor mevkilerinde oynayabileceğini, ancak tercihinin sağ kanat olduğunu söyledi. Hızlı bir oyuncu olduğunu ve adam eksiltmeyi sevdiğini belirten Dia, Fenerbahçe’nin büyük Avrupa kulüplerinden biri olduğunu, Fenerbahçe’de oynamak için Fransa, İngiltere ve Almanya’dan birçok teklifi geri çevirdiğini ifade etti. Taraftarın büyüklüğüne izlediği Galatasaray maçında şahit olduğunu anlatan Issiar Dia, Türk futbolundan da övgüyle bahsetti.

Yeni transferimiz Issiar Dia, Fenerbahçe Televizyonu’ndan canlı yayınlanan ’Gündem’ programına konuk oldu ve Yusuf Kenan Çalık’ın sorularını yanıtladı.

Adam geçmeyi severim

Senegal asıllı oyuncu, ilk olarak kendisini Issiar denmesini tercih ettiğini belirterek, "23 yaşında genç bir insanım futbolla çok alakalı biriyim ve bende futbol tutkusu var. Futbola genç yaşlarda başladım ve adım adım ilerleyerek kendimi şimdi de Fenerbahçe’nin televizyonunda buldum. 2 kız kardeşim, 2 de erkek kardeşim var. Kardeşlerim sıkça İstanbul’a geliyorlardı. Fenerbahçe’nin teklifini duyunca onlardan İstanbul hakkında tanıtıcı bilgiler aldım. İstanbul çok sıcak, insanlar misafirperver, kendi ülkeme benziyor. O nedenle çok hoşuma gitti. Ailemle birlikte İstanbul’da yaşamak istiyorum ve o nedenle Fenerbahçe’nin teklifini kabul ettim" cümleleriyle kendisi ve ailesi hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.
Oyun tarzı hakkında da bilgiler veren Issiar, "Ofansif bir oyuncuyum. Hücum hattının hem sağında, hem solunda hem de forvetin ortasında oynarım. Birebir mücadeleyi çok seviyorum. Adam geçmeyi seviyorum. Defans oyuncularını geçmeyi severim. Umarım bunları Fenerbahçe’de de gösteririm Ancak sağ açıkta, sağ kanatta oynamayı tercih ediyorum. Ama her iki kantata da oynarım. Geçen sezon Nancy’de sağ kanatta başarı oldum bu sene de Fenerbahçe’nin sağ kanadını güçlendirmek için transfer edildim. Umarım burada başarılı olurum" dedi. Kendisi hakkında bir değerlendirme yapması istendiğinde, zayıf ve güçlü yanları sorulduğunda ise Issiar, "Çok hızlı ve bire birde etkiliyim. Ancak her forvetin, her ofansif oyuncunun olduğu gibi; ben de defansif yönlerimi zayıf görüyorum. Bunları geliştirmek için Nancy’de olduğu gibi Fenerbahçe’de de çalışacağım" dedi.

Yurtdışındaki bir maça bu kadar taraftar geliyorsa…

Dün izlediği Galatasaray maçı ve bugün başta Can Bartu Tesisleri olmak üzere tesislerimize yaptığı geziler sonrası Fenerbahçe hakkındaki düşünceleri sorulduğunda ise Issiar, "Fenerbahçe hakkındaki düşüncelerim pozitifti ama dünden beri bu düşünceler daha da iyi oldu. Fenerbahçe’nin çok önemli bir kulüp olduğunu daha iyi anlamaya başladım. Fenerbahçe’nin, yurt dışındaki bir derbi maçında bu kadar taraftarının olması beni çok şaşırttı. Şimdiden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda derbilerde tribünlerin nasıl olacağın merak etmeye başladım" dedi. Issiar Dia, taraftarımız hakkındaki görüşlerini ise, "Dünkü maçta ikinci yarıyı izleme şansı buldum. Taraftarlar muhteşemdi. Bu taraftar Fransa’da Marsilya ile karşılaştırabilir ama bence Marsilya taraftarı Fenerbahçe taraftar kitlesinden daha küçük ve önemsiz bir taraftar kitlesi" sözleriyle aktardı.

Senegal, kalbimin tercihiydi

Hedefleri ve kariyer planları hakkında ise Dia, "Fenerbahçe’ye geldim. Fenerbahçe çok büyük takım. İlk hedef 3. elemle turu. Etap etap gitmek istiyoruz. Fenerbahçe Çok önemli bir takım. Burada önemli başarılar elde etmek istiyorum. 10 yıl sonra ne olacağımı ise Allah bilir" diye konuştu.
21 yaşına kadar Fransa Ümit Milli Takımı’nda oynamasına rağmen, niçin Senegal Milli Takımı’nın tercih ettiği sorulduğunda ise Issiar, "Senegal, benim kalbimin seçimiydi. Kendimi oraya ait hissettim. Fransa A Takımı’ndan da teklifler gelmişti ama benim kültürüm Senegal’e aitti. Her ne kadar doğum yerim orası olmasa da geçmişten gelen köklerim Senegal’le bağlıdır. ’Senegal mi? Fransa mı?’ derseniz, iki ülkenin de artı noktaları var. Fransa daha güvenli ve gelişmiş bir ülke. Ama Senegal’de olan sıcaklık Fransa’da yok ve tercihim de o nedenle Senegal oldu" diye yanıt verdi.

Türk Futbolu teknik

Issiar, Türk Futbolu hakkında ise, "Türk futbolu çıkışta olan bir futbol. Büyük turnuvalarda her zaman yer alan bir takım. Yarı final, çeyrek final oynayan bir takım. Büyük oyuncuları var. Türk oyuncular teknik kapasitesi yüksek oyuncular. Bazı ülkelerde futbol sadece topa vurmakla alakalıdır. Ama Türkiye’de futbol, oyunu geliştirmek adına oynanıyor" sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

Fenerbahçe, Avrupa’nın büyüklerinden

Marsilya, Bordeaux, PSG, Monaco gibi Fransız takımlarından teklif aldığı halde, niçin Fenerbahçe’yi tercih ettiği ve seçimindeki en önemli etken sorulduğunda ise Dia, "Fenerbahçe; ne Marsilya, ne Bordeaux, ne PSG, ne de Monaco gibi bir takım. Onlardan daha büyük bir takım ve her sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde olan bir takım. Avrupa’nın büyüklerinden olan bir takımda forma giymek istiyordum. Fenerbahçe’nin teklifini duyunca değerlendirdim ve Fenerbahçe’yi tercih ettim" dedi. Fenerbahçe’nin, Lille maçlarından önce de Fransa’da çok iyi tanındığını ve bilindiğini belirten Issiar Dia, "Fenerbahçe Fransa’da çok iyi biliniyor. Şampiyonlar Ligi’nde bulunan ve büyük takımları yenme kapasitesi olan bir takım. Teklif gelince çok heyecanlardım ve bildiklerim de burada pekişti" diye konuştu.

Aykut Kocaman kulübü için çok şey yapmış

Fenerbahçe’nin tesislerinin kalite açısından çok yüksek olduğunu belirten Dia, teklif almadan önce Fenerbahçe’den Alex ve Emre Belözoğlu’nu tanıdığını belirterek, "Birkaç isim daha var ancak, şimdi isimlerini yanlış telaffuz etmemek için bunları söylemek istemiyorum. Alex, çok teknik ve büyük, örnek alınması gereken bir oyuncu" dedi. Aykut Kocaman hakkında hep iyi şeyler duyduğunu belirten Dia, "Kendisinin kulübün çok önemli oyuncularından biri olduğunu biliyorum. Kulübü için çok şey yapmış, çok gol atmış. Umarım bana da kulübe faydalı olmak için çok şey öğretir" dedi.

İdolü, El Hadji Diouf

Kendisine Senegalli oyuncu El Hadji Diouf’u örnek aldığını söyleyen Dia, "El Hadji Diouf ülkemizi çok yüksek noktalara taşıdı ve gururlandırdı. Ülkemizin gururunu yükseltti" dedi. Dia ayrıca Marsilya’dan Mamadou Niang’ı da örnek aldığı oyunculardan biri olarak gösterdi. Senegal Milli Takımı olarak başarıya aç oyuncular olduklarını belirten Issiar Dia, "Biz, başarıya aç bir jenerasyonuz. Artık eski oyunculardan değil, bizden konuşulmasını istiyoruz" dedi.
Yurt dışında oynamak fikri sorulduğunda ise Dia, "Yurt dışında oynamak benim için çok önemli bir imkan. Yeni bir hoca ve güzel bir deneyim olacak. İngiltere ve Almanya’dan da teklifler aldım ve hepsini unuttum Türkiye’yi seçtim. Ailem İstanbul’un çok muhteşem bir yer olduğunu ve bir sorun yaşamayacağımı söyledi" diye konuştu.

Adapte olmayı severim

Fenerbahçe’nin özellikle ligde kapalı defanslara karşı mücadele ettiğinin hatırlatılması ve kapalı defansa karşı nasıl oynayacağının sorulması üzerine Dia, "Bu durum maçtan maça değişir. Duruma, skora göre değişir. Ancak ben her türlü oyuna adapte olurum. Kapalı defanslara karşı adam eksiltebilirim. Geniş alanda ise süratimi kullanırım. Bunların her ikisinde de etkili olabilirim. Fenerbahçe’nin başarısı için elimden geleni yapacağım" diye yanıt verdi. Defansif yönünü zayıf gördüğünü yineleyen ama gelişime açık olduğunu belirten Dia, "Bazı maçlarda defansif anlamda zorluk çekebilirim ama tavsiyelere açık bir ansınım. İnsanlarla ilişkilerim hep iyi ve açık olmuştur. Açık sözlü bir insanım, insanlarla iyi anlaşırım. Neşeli olmayı, gülmeyi severim. Takımın içine neşe katmayı, adapte olmayı seven biriyim" diyerek karakter özelliklerini de sıraladı.

Yardımlaşma çok iyiydi

Forma numarasının kendisi için önemli olmadığını ve "Ben futbol oynamak istiyorum. 78 numara da verilse onu da kabul ederim ve sahaya çıkar oynarım" diyen Dia, taraftarla ilişkileri konusunda ise, "Aramız, iyi oynadıkça ve kendimi göstermeye fırsat buldukça daha iyi olacak. İlk 2 maçı taraftarsız oynayacağız. Bu bizim için çok zor olacak" sözlerini kullandı.
Şampiyonlar Ligi’nde etap etap düşündüklerini yineleyen ve "Şampiyonlar Ligi’nde çok iyi yerlere gidebiliriz. Ben buna inanıyorum" diyen Issiar, takım hakkındaki görüşlerini ise, "Dünkü maçta 10 kişi kalan bir takım için çok iyi mücadele ettiler.Yardımlaşma çok iyiydi" cümleleriyle aktardı.

Fenerbahçe herkesin oynamak istediği bir takım

Son olarak Fenerbahçe’nin büyüklüğünden bahseden ve taraftarlara mesaj yollayan Dia, "Fenerbahçe, herkesin oynamak istediği bir takım. Ben Fenerbahçe’de oynama şansı buldum ve bu şansı iyi değerlendirmek istiyorum. Hem Fenerbahçe’ye katkı yapmak, hem de kişisel başarılar elde etmek istiyorum. Artık benim için Fransa defteri kapandı. Fenerbahçe ile yeni bir sayfa açmak istiyorum ve bu sayfanın da başarılarla dolmasını istiyorum. Ben burada olmaktan çok mutluyum.Bu duygu, kalbimin derinliklerinden gelen bir duygu. Umarım taraftarlar sezon sonuna kadar bizimle olurlar ve birlikte büyük başarılara imza atarız" diyerek sözlerini tamamladı.

 


Lacrymosa

Üye
Gerekirse kaleye de geçer. :D
 
arslansem

arslansem

Üye
Dikkat eden var mı bilmiyorum Pino ile Dia çok benzer biçok yönüyle.
İkisi de her mevkiide görev alabiliyor.İkisi de genç ve 87 li.İkisi de Fransadan geldi.
Sanki kulüpler anlaşmış almadan önce :)
Bakalım hangisi tutacak,daha iyi oynayacak?:)
 
*-king-*

*-king-*

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat eden var mı bilmiyorum Pino ile Dia çok benzer biçok yönüyle.
İkisi de her mevkiide görev alabiliyor.İkisi de genç ve 87 li.İkisi de Fransadan geldi.
Sanki kulüpler anlaşmış almadan önce :)
Bakalım hangisi tutacak,daha iyi oynayacak?:)


doğru bi yere barmak koydun bncede pinonun bi kötulugu var disiplinsizliği gördüğüm bi sitede acıklama yapmıs raikard dia geçer gibi görünüyo
 

Lacrymosa

Üye
Oyuncuların sıfatlarına bakınca Dia çok beyefendi duruyor.
 
*-king-*

*-king-*

Üye
    Konu Sahibi
aynen daha mutevazi oluyo ınsallah oyun da mutevazı olmaz:ehe
 

JayJayyy

Üye
hey yawrum hey.farketmezzz:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt