Facebook TV'ye Hoş Geldiniz!

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Facebook TV'ye Hoş Geldiniz!
Her yeni tasarımı ayrı bir olay haline gelen sosyal ağ sitesi Facebook, bu sefer maksadını biraz aşmış olabilir mi?

Aslında Facebook'a hiçbir garezim yok. Ancak bu kadar yüksek potansiyele sahip olan bir proje, nasıl olur da böyle göz göre göre çürütülür aklım almıyor. İlk çıktığında geniş veritabanı(hatırlarsanız, "herkesi bulabildiğiniz site" olarak ün yapmıştı Facebook) ve özellikle kullanıcılara sunduğu kendi uygulamalarını paylaşma imkanı ile sükse yapan Facebook, bu noktadan sonra yaptığı her yenilikle tepki topladı.
İlk tasarım değişikliğinin sonunda eski tasarımı isteyen bir sürü grup açıldı; son kullanıcı sözleşmesiyle oynamaya kalktı, manşetlerden inmedi.
Kısacası bir süredir Facebook ekibi elini neye atsa sonu hüsran oluyor. Geçtiğimiz hafta tekrar yenilenen site tasarımı da, şimdiden tüm kişisel durumların "Yeni tasarımı sefmioooo!" ve benzeri ifadelerle dolmasına neden oldu.
Sosyal Ağ mı Video Paylaşım Sitesi mi?
Benimse yeni tasarımla ilgili takıntım, Facebook'un Akıllı TV modunda komik ya da bir şekilde enteresan videoları neredeyse birkaç dakikada bir yenileyerek sunan bir televizyon kanalı haline gelmiş olması.
Evet, tasarımı kişiselleştirmek mümkün. Ancak benim gibi birçok kişinin zaten az vakit harcadığı(!) bir site için öyle uğraşlarda bulunmayacağını düşünüyorum. Yeni Facebook, varsayılan haliyle bir sosyal arkadaşlık sitesinden başka, başta televizyon kanalı olmak üzere her şeye benziyor.
Belki Facebook'ta video paylaşma olayının dibine vuran, sadece benim listemdeki kişilerdir, bilemiyorum. Öyle bile olsa, bu da sosyal ağ sitesinin saptığı bir diğer rotanın ipuçlarını taşıyor.
Doğru İstikamet Bu mu?
Siteye girdiğimde karşılaştığım onlarca eğlenceli videoyu, aradaki siyasi gönderme içereneri saymazsak, izlemekten keyif alıyorum. Yine de Facebook'a girmeden önce hiçbir zaman düşüncem "Acaba bugün arkadaşlarım hangi videoları beğendi?" olmuyor.
Niyetim komik video izlemek olsa, bunun için bir "sosyal ağa" başvurmadan önce girilebilecek ve çok daha eğlenceli videoların yer aldığı birçok web sitesi mevcut.
Sizce de Facebook, yenilenen tasarımıyla bu anlamda maksadından saparak, "fazla sosyal bir video paylaşım sitesi" olma yoluna girmiş olabilir mi?
 


Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Teşekkürler kardeş..
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Yakında bu site çöker...haber için sağol.
 
Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
teşekkürler
 


Üst Alt